1. Ät en kost fri från gluten och mjölkprodukter. Basera kosten på grönsaker, se till att kött och ägg är av bra kvalitet. Maten bör vara ekologisk, så oprocessad och naturlig som möjligt och var inte rädd för naturligt fett som smör, oliv och kokosolja.

 

2. Drick mycket vatten och salta ordentligt med jodberikat havssalt. Drick ett glas ljummet vatten med pressad citron 20 min. före varje måltid för optimal matsmältning.

 

3. Motionera dagligen och helst utomhus, promenera-cykla-spring-styrketräna. Det ska vara lustfyllt och inte mer än just din kropp orkar och hinner med. Yoga lugnar och stärker, stimulerar återhämtning och läkning. Prioritera dina nära och kära och ge kroppen den vila och sömn den behöver.

 

4. Komplettera dagligen med en sked kokosolja, Omega 3, D vitamin och magnesium.

 

5. Lev! Sänk eventuellt din ambitionsnivå och dina krav, både på dig själv och din omgivning och gör dig av med energitjuvarna.
Lev efter punkterna 1-4 så mycket det går och när det misslyckas är det ingen katastrof. Kroppen klarar det!

 

Dessa fem tips anser jag är grunden till optimal hälsa. Det ger dig förutsättningar att leva frisk utan mediciner och åtgärder som går hårt åt ditt eget inbyggda försvar.

 

Lycka till!