Som näringsterapeut jobbar jag utifrån perspektivet att man med rätt kost och näring kan vända ohälsa till hälsa och aktivera kroppens egen läkning. Kroppen har om den får rätt förutsättning förmågan att läka allt. Den är en överlevare och jag ser exempel på det dagligen.
Du kanske är trött trots att du sover, har ett dåligt immunförsvar, ont i kroppen eller känner dig ledsen och omotiverad. Magen fungerar dåligt och reagerar med uppblåsthet, sura uppstötningar, förstoppning eller diarré. Du har kanske problem med allergier, eksem, gluten eller laktosintolerans eller handlar det om depression, ADHD/ADD, autism, PMS, dyslexi eller andra liknande tillstånd.
Jag ser i alla ovan nämnda tillstånd kopplingar till tarmen,  matsmältningen, toxiner samt problem med avgiftning och det är i princip alltid där man måste börja.
De flesta som kommer till mig har varit i kontakt med vården en eller flera gånger, de får olika mediciner men blir inte bättre, kanske snarare sämre. Skolmedicinen av idag har ingen eller ringa kunskap om kostens betydelse och man jobbar med att lindra och ta bort symptom i stället för att söka orsaken till dessa vilket på sikt är förödande.
Jag rekommenderar ingen att sluta med sina mediciner, vi jobbar bara paralell med dem för att så småningom slippa dem helt.

Inom funktionsmedicinen söker efter orsaker till problemen. Symptomen är viktiga indikatorer på vad som är fel i kroppen. Tillsammans med tester av varierande slag kan man efter lite detektivarbete komma åt grundorsaken och sedan via kost och näring balansera upp kroppen och ge den egna verktyg att tillfiskna.