Jag och min familj bor sedan 20 år tillbaka på en gård utanför Mariefred. 

Jag började intressera mig för naturlig mat i samband med en hälsoundersökning 2008. Det visade sig att jag hade högt blodsocker och begynnande insulinresistens. Stora problem med inflammerade tarmfickor med påföljande antibiotikakurer, magkatarr, återkommande urinvägsinfektioner samt allmänt dåligt immunförsvar. Detta tillsammans med min mans ständiga resultatlösa bantningskurer gjorde att vi beslöt oss för att prova lågkolhydratkost. Vi uteslöt helt och hållet alla spannmålsprodukter som bröd och pasta och ris men även potatis och naturligtvis socker.

Effekterna lät inte vänta på sig. Mitt blodsocker blev omedelbart stabilt, sötsuget försvann och så även de andra problemen. Det blev lite av ett "halleluja moment". Sedan dess har dessutom den ena hälsovinsten efter den andra dykt upp och idag känns det inte som ett alternativ att frångå det som för oss blivit en livsstil. Idag är kosten mer liberal men vi undviker gluten, socker, laktos och vi lagar all mat från grunden. Vi satsar på ekologiskt och närproducerat i största möjliga mån och frossar i grönt.

Vi är idag piggare, friskare och smalare! Vi lagar fantastiskt god och färgstark mat med mycket smak som ger en skön mättnad. All form av träning fungerar optimalt och kroppen är i balans.

Hösten 2011 tillbringade jag i Nerja i södra Spanien. Där utbildade jag mig till kostrådgivare för att kunna jobba proffesionellt med människor som vill hitta naturliga lösningar på sina ohälsoproblem, bara bli superpigga och må väldigt bra eller ha hjälp med viktnedgång utan hunger.  
Efter detta har jag studerat vidare, hittat nya samband och gått till botten med vad olika problem egentligen börjar med.
Hormoner och deras inverkan på kroppen är intressant men ofta svårt att förstå. Där kommer kanske ett hormontest in i bilden för att vi ska veta hur vi går vidare. 
Ett viktigt område är mage och tarm. De flesta problem härstammar från obalanser i tarmfloran. Idag ser jag det hos väldigt många människor och det är så många problem och sjukdomar som har utvecklats pga av detta som man normalt inte förknippar med tarmen och skolmedicinen har vare sig kunskap eller verktyg för att spåra och behandla detta.
Här kanske så småningom ett avföringsprov blir det slutliga lösningen för att komma tillrätta med problemen. Om det kan du läsa mer här.

Att studera näringsfysiologi gör att förståelsen ökar för olika processer i kroppen, vilket är viktigt. Det som också är viktigt är hur den egna kroppen fungerar i praktiken.

Jag har provat mig fram under en längre tid och har blivit något av en expert vad det gäller min egen kropp. När det kommer till din kropp kan det vara något helt annat. Jag kan dock hjälpa till att hitta en bra fungerande modell för just dig med hjälp av min utbildning och egen erfarenhet.

Välkommen att kontakta mig!
info@helenekjellin.se